Το καλαμπόκι λιώνει μαζί με το τυρί σε μια κρεμώδη σάλτσα. Συνδύασέ το με βασιλικό για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα.
Για 4 μερίδες θα χρειαστείς 20 λεπτά και τα παρακάτω:
6 φρέσκα καλαμπόκια ή 3 φλυτζάνια καλαμπόκι σε κονσέρβα
500ρ ζυμαρικά
200γρ παρμεζάνα
Αλάτι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 γ. βασιλικό, συν για το σερβίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
Βράσε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και μαγείρεψε για 2 λεπτά. Μετάφερέ το σε σανίδα κοπής. Πρόσθεσε στην ίδια κατσαρόλα τα ζυμαρικά και μαγείρεψε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και μετά στράγγισε τα ζυμαρικά.
Όταν το καλαμπόκι κρυώσει αρκετά καθάρισέ το, θα πρέπει να έχεις περίπου 3 φλιτζάνια. Μετάφερε 2 φλιτζάνια στο μπλέντερ μαζί με την παρμεζάνα, 3/4 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάνε έναν λείο πουρέ.
Ρίξε στα ζυμαρικά τον πουρέ καλαμποκιού, προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, αν τα ζυμαρικά σού φαίνονται στεγνά. Πασπάλισε με έξτρα καλαμπόκι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βασιλικό.
Σέρβιρε με επιπλέον τυρί και βασιλικό και μερικές σταγόνες ταμπάσκο.