Ginger, μάνγκο και bourbon. Δούλεψέ τα υλικά σε ένα σείκερ μαζί με το σπιτικό σιρόπι από μέλι και ginger και απόλαυσέ το όσο ακόμα το μπέρμπον ταιριάζει με τον καιρό.
Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ρίζα τζίντζερ σε κομμάτι 2 ιντσών, ξεφλουδισμένη και σε κύβους
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 1/2 από το σιρόπι που θα φτιάξεις με τα παραπάνω υλικά
1/2 μεσαίο μάνγκο
1/2 λεμόνι, χυμό
120ml μπέρμπον
πάγο
κλαδάκι μέντας, για γαρνιτούρα
φέτες ροδάκινου, για γαρνιτούρα
Πώς θα το φτιάξεις:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακάτεψε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακάτεψε το τζίντζερ. Άφησε να βράσει για 2 λεπτά και ανακάτεψε το μέλι μέχρι να λιώσει. Άφησε το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Στράγγισε το μείγμα σε γυάλινο βάζο. Σφράγισε καλά με ένα καπάκι. Μπορείς να το κρατήσεις στο ψυγείο για έως και 1 μήνα.
Σε ένα σέικερ, ανακάτεψε το σιρόπι, τις φέτες ροδάκινου και το χυμό λεμονιού. Λιώσε τα ροδάκινα για να απελευθερώσεις τους χυμούς τους. Πρόσθεσε το μπέρμπον και πάγο. Χτύπησε. Ρίξτε σε 2 ποτήρια γεμάτα με πάγο. Γαρνίρισε κάθε ποτήρι με μια φέτα ροδάκινο και ένα κλαδάκι μέντας.